Gebonden tomatensoep
Ingredienten:
1. ½ l gevogelte bouillon
50 gr boter
50 gr tomatenpuree
60 gr bloem
250 gr kippengehakt
100 gr gekookte rijst
4 tomaten
el. Gehakte selderie of basilicum
1.5 dl geslagen room
12 warme kleine soep of theekopjes
Bereidingswijze:
Tomatenroux maken en laten afkoelen
Gehakt op smaak brengen, er kleine balletjes van draaien en garen in de bouillon in in de kopjes verdelen en verdeel hierrop de rijst
Tomaten pliceren en het vruchtvlees in blokjes snijden ( zaad verwijderen)
en ook in de kopjes verdelen
Maak van de roux en bouillon een gebonden soep, kook hem uit, smaak hem af, en schuim hem op
Verdeel hem over de koppen en garneer af met een klein bolletje geslagen room en de selderie
Bereidingstijd: 30
Voor: 6 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Soep
Seizoen:
Geef een reactie