Pittige paprikasoep met aubergine

Ingredienten:
1/2 kleine aubergine
zout
1 grote rode paprika
1 sjalotje
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
2 theelepels chilipoeder
1/2 liter bouillon
2 theelepels verse tijmblaadjes
2 eetlepels geraspte geitenkaas

Bereidingswijze:
Snijd de aubergine in kleine blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze een half uur liggen.
Snijd de paprika in stukjes.
Snipper het sjalotje.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de paprika en het sjalotje even aan.
Pers het teentje knoflook erboven uit en bak het chilipoeder even mee.
Voeg de bouillon en de tijm toe en kook de soep in ± 5 minuten zachtjes gaar.
Pureer de soep met een staafmixer.
Dep de aubergine met keukenpapier droog.
Verhit in een koekepan 2 eetlepels olijfolie en bak de aubergineblokjes op hoog vuur bruin.
Schep de soep in 2 diepe borden, verdeel er de aubergineblokjes over en strooi de kaas erover.

Bereidingstijd: 45
Voor: 2 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Soep
Seizoen:

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.