Chai

Ingredienten:
Voor 2 grote koppen:
250 ml water.
1 cm gemberwortel (is ongeveer 4 gram).
1 theelepel anijszaad.
1 theelepel venkelzaad.
1 kruidnagel.
halve theelepel kardemonpoeder of twee kardemon peulen.
1 peperkorrel (optioneel).
1 theelepel losse thee of 1 zakje thee (geen groene thee!).
250 ml halfvolle melk.

Bereidingswijze:
Kook het water.
Schil het stukje gemberwortel, snijd deze in kleine stukjes en doe deze in het water.
Doe alle overige kruiden en specerijen er ook bij.
Laat dit even koken (1 minuut). Voeg dan de thee toe. Losse thee kan er los in. Zit de thee in een zakje dompel dan het zakje heen en weer totdat de thee een goede kleur heeft. (Haal de thee niet uit het zakje, thee in zakjes bestaat namelijk voor een groot gedeelte uit gruis).
Voeg nu de melk toe, even laten koken en het is klaar. Schenk de Indian Chai door een vergiet in het kopje.

Bereidingstijd: 10
Voor: 0 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Anders
Keuken: Indiaas
Type: Dranken
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.