Lamscurry met Aardappel

Ingredienten:
450 gram aardappels, in blokjes
450 gram mager lamsvlees, in blokjes
2 eetlepels medium-hot currypasta
3 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, in ringen
1 aubergine, in blokjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel geraspte verse gember
1,5 dl runderbouillon
2 eetlepels gehalte verse koriander

Bereidingswijze:
Breng een grote pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels 10 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken.
Doe intussen het lamsvlees in een grote mengkom. Voeg de currypasta toe en meng alles goed.
Verhit de zonnebloemolie in een grote voorverwarmde wok.
Voeg ui, aubergine, knoflook en gember toe en roerbak alles ca. 5 minuten.
Voeg het lamsvlees toe en roerbak nog 5 minuten.
Doe bouillon en aardappels erbij, breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes koken tot het lamsvlees mals en gaar is.
Schep het gerecht op hete borden en strooi er gehalte koriander over.
Serveer het direct.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Wokken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.