Chakchouka

Ingredienten:
2 grote uien
5 eetl olijfolie
1 theel harissa of sambal
500 gr tomaten
1 bakje champignons
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze:
Snijd de uien in halve in ringen.
Verhit de olie en roer de harissa (sambal) erdoor.
Voeg de uiringen en fruit deze omscheppend ongeveer 5 minuten.
Snijd de tomaten en champignons in kwarten en voeg ze bij de uien.
Laat alles met het deksel op de pan ca. 10 minuten op een laag vuur pruttelen, totdat de tomaten zacht geworden zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Eet het met Couscous of brood.

Bereidingstijd: 25
Voor: 2 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Tussengerecht
Keuken: Turks
Type: Aard_Groente
Seizoen: n.v.t.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.