Gepofte aardappel

Gepofte Aardappel

Een lekkere gepofte aardappel die perfect samengaat met bijvoorbeeld spareribs

Ingredienten:
Een aantal grote aardappelen, Klein potje mierikswortel, 3 tenen knoflook , 1 Charlotje (klein uitje) ,1 potje zure room (creme fraiche), 2 grote eetlepels mayonaise, Peper, Zout, Bieslook en Peterselie.
pofaardappel-klaar

Bereidingswijze:*
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schrob de aardappelen schoon in ruim water met een borstel (niet schillen).Wikkel de aardappelen stuk voor stuk in, in aluminium folie.Prik elke aardappel een aantal keer met een vork. Op het rooster van de oven gaar laten worden voor de tijd van ongeveer een uur (ligt aan de grote van de aardappels).

Tijdens het garen van de aardappels maken we de saus die we later met de aardappel kunnen eten.

Doe de zure room in een kom en klop deze een beetje op. Voeg hier het potje mierik’s wortel toe (let op mierikswortel is scherp dus proef wel even of het niet te scherp voor je word). Snijd de knoflook en het sjalotje heel fijn en doe het zelfde met de peterselie en de bieslook. Voeg dit alles toe. Doe ook de mayonaise erbij en maak op smaak met peper en zout.

Wanneer de aardappels gaar zijn maak je een diepe snede in iedere aardappel en daar doe je tijdens het eten de saus in.

Dit gerecht is typisch Amerikaans en hoort eigenlijk bij de Amerikaanse spareribs gegeten te worden die je op de vleesgerechten pagina vind van deze site.

Bereidingstijd: 70
Voor: 3 personen.
Bereiding: Stomen
Gang: Tussengerecht
Keuken: Amerikaans
Type: Aard_Groente
Seizoen: n.v.t.

*De aardappels kan je als je een steamer hebt ook daarin bereiden. Lekker lang zodat ze lekker kruimelig worden.

Gepofte Aardappel

Summary
recipe image
Recipe Name
Gepofte Aardappel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

About the author: Mnr Proeven

2 comments to “Gepofte Aardappel”

You can leave a reply or Trackback this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.