Chinese Bouillonfondue

Ingredienten:
– 250 gr. varkensfricandeau – 250 gr. kogelbiefstuk – 250 gr. kalfslever – 250 gr. tongfilet – 175 gr. kipfilet – 125 gr. mihoen – 2 kopjes heet water – 150 gr gepelde gamba’s – 500 gr. verse bleekselderij – 250 gr. verse spinazie Voor de saus: – 1/4 kopje sojasaus – 2 eetl. sesamolie of plantaardige olie – 2 eetl. rijstwijn of droge sherry – 3 eieren – 2 l. kippebouillon, liefst zelfgemaakte

Bereidingswijze:
Voorbereiding
Vlees, kalfslever, kip-en tongfilets met keukenpapier schoonvegen en 30 min. in de diepvries leggen. Daarna zijn ze heel gemakkelijk met een scherp mes te snijden. Snijd alles in reepjes van ongeveer 2 bij 8 cm. Vervolgens de mihoen 30 min. in 2 kopjes heet water weken. Afgieten en in stukjes van 10 cm. snijden. Gamba’s laten ontdooien. Bleekselderij schoonmaken, in reepjes van 2 x 8 cm snijden en 4 min. in kokend water blancheren. Laten uitlekken en droogdeppen. Spinazie schoonmaken, steeltjes eraf snijden, wassen en drogen. Alle geprepareerde ingredienten in aparte schaaltjes doen en op tafel zetten. Een sausje roeren van sojasaus, sesamolie, rijstwijn of sherry en eieren. Voor elke gast een eetlepelin kommetje doen. De tafel verder dekken met voor ieder een fonduevork en een leeg kommetje. Kippebouillon verhitten en overdoen in een fonduepan of een vuurvaste glazen schaal. Op de rechaud zetten, die midden op de tafel staat.
Bereidingswijze
Elke gast neemt eerst een stukje vlees aan zijn vork en laat dat in de borrelende bouillon gaar worden. Vervolgens dient het in de sojasaus gedoopt te worden. Vlees en vis worden het eerst gegeten. Daardoor wordt de bouillon nog krachtiger. Als iedereen genoeg gegetenen heeft worden de mihoen en de groenten 1 min. in de bouillon gekookt. Dan wordt de geurige soep rondgedeeld.

Bereidingstijd: 45
Voor: 6 personen.
Bereiding: Anders
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.