Kerst hapje

Ingredienten:
Voor ca. 32 borrelhapjes: ca. 400 gram kalkoenfilet (3 flinke filets) 75 gram wittebroodkruim geraspte schil van 1 citroen 1 el. gehakte verse peterselie 1 losgeklopt ei 1 fijngehakt sjalotje 50 gram boter onsje cranberries 225 gram ontbijtspek (lange plakjes)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180-200 graden bak het sjalotje in de boter. Meng broodkruim, citroenschil, sjalotje met boter, peterselie en ei door elkaar. Sla de kalkoenfilets plat tussen de huishoudfolie. Beleg ze in de lengte met het broodmengsel. Leg over de gehele lengte een rijtje cranberries. Rol de filets zo strak mogelijk op en omwikkel ze met het ontbijtspek. Prik ze waar nodig extra vast met de cocktailprikkers. Leg in een bakblik en bak ze in de oven 20-25 minuten tot het spek knapperig is. Laat vevolgens een beetje afkoelen en snij in plakjes. TIP: dit gerecht is prima van te voren te maken. Koel de rolletjes dan snel af en vries ze in. Blijft ca. een maand goed in de diepvries.

Bereidingstijd: 25
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Engels
Type: Snack
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *