Schuimkransjes

Ingredienten:
1dl eiwit – 300 gram basterdsuiker – 1 zakje vanillesuiker.

Bereidingswijze:
Doe de eiwitten in een kom en klop ze stijf, maar niet droog.
Voeg de helft van de suiker toe en klop het schuim weer stijf. Schep de rest van
de suiker er met een eetlepel voorzichtig door. Spuit met een gekartelde slagroomspuit van 7 mm doorsnede ringen van 6 tot 4 cm.
Bak de kransjes op bakpapier 2 tot 3 uur (of een half uur bij kleine kransjes) op de
laagste stand van de oven (130 graden gasstand: 1-2). Als de
schuim loslaat van het papier dan zijn ze klaar, eventueel iets nadrogen.
Bewaar ze in een luchtdicht blik.

Bereidingstijd: 200
Voor: 10 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Speciaal
Type: Gebak
Seizoen: Winter

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.