Appelbeignets

Ingredienten:
6 kleine appelen – frituurvet – 150 g bloem – 2 theelepels
bakpoeder – 1 theelepel zout – 1 ei – 3/4 dl melk – 50 g witte basterdsuiker – 2
zakjes vanillesuiker.

Bereidingswijze:
Boor de klokhuizen uit de geschilde appelen en snijd ze
overdwars in plakken. Extra lekker worden ze als u ze besprenkelt met
citroenaroma. Zeef bloem, bakpoeder en zout boven de kom. Maak in het midden van
het mengsel een kuiltje en breek het ei erboven. Begin nu, onder toevoeging van
telkens wat melk vanuit het midden te kloppen.Verhit het frituurvet tot 180 graden.
Haal met behulp van een vork telkens een plak appel door het beslag. Bak de
appelbeignets aan beide zijden bruin. Laat ze hierna kort uitdruipen op
keukenpapier en serveer ze heet, bestrooid met een mengsel van basterdsuiker en
vanillesuiker.

Bereidingstijd: 30
Voor: 10 personen.
Bereiding: Frituren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Speciaal
Type: Gebak
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *