Chtitha Djedj
Chtitha Djedj.
Een gerecht uit Algerije. Een gerecht om je vinger bij af te likken, je mag ook met je handen eten, maar pas op met dat likken.
Als je je vingers aflikt tijdens het eten betekend dat dat je klaar met eten bent. En dan kunnen andere gasten zich volgens de etiquette weer verplicht voelen de rest van dit overheerlijke gerecht te laten staan.
Ik zou in ieder geval boos op je worden 😉
Bismillah !! (eet smakelijk)
Ingredienten:
1 Kip (ongeveer kilo of kipkarbonades)
350 ml groentebouillon
350 gr rundergehakt
150 gr gedroogde kikkererwten
1 ui
knoflook
peterselie
kaneel
paprika
chili
komijn
goede olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze:
De kikkererwten een nacht laten weken. Kook ze dan ongeveer 1.5 uur tot ze zacht zijn.
Als je een hele kip gebruikt deze in stukken snijden en wassen met water en azijn.
De kip aanbraden in een grote pan in ongeveer 2 eetl olijfolie.
Ui snipperen en de knoflook snipperen. 3/4 van de ui apart houden
De rest van de ui, knoflook, peper,zout en kruiden toevoegen. De kruiden is geheel naar eigen smaak, daarom staan er ook geen hoeveelheden bij.
Heel even aanbakken. Voeg nu de bouillon en de kikkererwten toe.
Laat het geheel ongeveer 40 minuten in een gesloten pan sudderen.
Meng het rundergehakt met de peterselie,paprikapoeder,peper,1 tl olijfolie en de rest van de ui en maak balletjes ter grootte van een olijf.
Voeg de balletjes bij de kip en stoof het nog ongeveer 10 minuten door in de pan, maar nu zonder deksel.
Personen: 6
Bereidingstijd: Ca 3 uur
Land: Algerije
Type: hoofdgerecht
Geef een reactie