Cameron Rookoven Opbouw

De Cameron rookoven

Een jaar of 2 geleden gekregen met de kerst. Ik krijg namelijk altijd iets wat met eten of drinken te maken heeft met de kerst. En begrijp me niet verkeerd hoor.. dat vind ik ook leuk.

Maar ik kreeg toen een rookoven, de rolls royce onder de rookovens voor de particulier zal ik maar zeggen.
er zit ook een hele goede handleiding bij met in ieder geval 1 top opmerking bij de vragen.
Vraag: mijn pan word donker, hoe komt dat ?
Antwoord: Wees blij U gebruikt hem…

Heb hem inmiddels al flink wat keren gebruikt en ben enorm tevreden. Een gerookte kipfilets zal voor mij nooit meer uit die voorverpakte folietjes komen van de appie. Het is gewoon niet te vergelijken.

Ik neem hem zelfs mee op vakantie omdat je mn namelijk overal op kan gebruiken, gas, elektrisch, kolen, open vuur etc etc. Kijk maar eens naar dit verhaal waar ik hem gebruikt heb om calemari te roken op de camping.

Ook bij deze gerechten heb ik de cameron gebruikt Zelf gerookte forel | Zelf Gerookte Kipfilet

Cameron Rookoven Opbouw

Cameron Rookoven Opbouw

Beschrijving:

Cameron rookoven groot
Afmeting L x B x H:
38 x 28 x 8,5 cm.

Camerons Rookovens & Accessoires

De “Camerons” rookovens (leverbaar in een kleine en grote uitvoering) zijn uitermate geschikt voor het snel en gemakkelijk roken van lekkernijen. Met de eigen heerlijke en vaak subtiele smaak die het product door het roken krijgt kunt u nu zelf thuis of in de professionele keuken uw favoriete gerecht bereiden. De rookoven altijd op een middelmatige warmtebron gebruiken, dit om het rookproces optimaal te benutten en om het kromtrekken van de bodem te voorkomen. Een leuke bijkomstigheid is dat de rookoven ook als braadslede gebruikt kan worden.

De rookoven is geschikt voor de volgende warmtebronnen. GAS, ELEKTRA, KERAMISCH, KERAMISCH HALOGEEN EN INDUCTIE of OPEN VUUR (BV BARBECUE). De rookoven is vaatwasmachine bestendig. De oven wordt hier echter wel doffer van.

Opmerkingen

 • rob visser

  vraag
  hoe hoog moet het vuur er onder, ik wil hem op een campinggas brander zetten. heeft u idee hoe laag of hoog.

  groetjes

  rob

  • Mnr Proeven

   Ik laat de deksel in het begin op een kier staan en zet het gas gemiddeld hoog. Zodra ik rook zie komen doe ik de deksel dicht en doe het gas lager. Het blijft toch een beetje proberen. Als ik U was zou ik de gasbrander niet te hoog zetten.
   Heb de cameron ook op open vuur gebruikt en daar moest ik mn toch wel iets aan de buiten kant van het vuur zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *