Dessertwijn van Rimon

Dessertwijn van granaatappel

Alweer een tijdje geleden hebben wij bij Udi’s een mooie fles dessertwijn meegenomen. Echt een flesje voor een goede gelegenheid. Nu is voor  mij elke gelegenheid een goede, maar eerste paasdag na een heerlijk diner is er zeker een.

Dessertwijn van Rimon
Deze wijn gemaakt van granaatappel hadden we geproefd en waren serieus onder de indruk. Waar wij voornamelijk een hekel aan hebben is dat de meeste dessertwijnen eigenlijk mierzoet zijn. Dat je na een half glaasje al een afspraak met tandarts kan maken omdat je vullingen gillend het pand hebben verlaten.
Deze niet, het is precies goed, en het mooiste vind ik, is dat deze wijn het vet wat je in je mond hebt na bijvoorbeeld je diner of het chocoloaatje compleet laat verdwijnen.

Wij hadden bij Udi’s ook nog wat van zijn fantastiche zelf gemaakte fudge bonbons meegnomen en als je daar een hapje van neemt en daarna een slokje van de wijn is het serieus of er een engeltje over je tong piest. Niet te vergeten een heerlijk bakje espresso ernaast en het word haast niet beter.

De smaak ligt een beetje tegen port aan als ik zo onbeleefd mag zijn.
Ik heb gisteren na het proeven een twittertje aan @wijngektv gericht of hij deze al geproefd had, wat niet het geval bleek te zijn. Ik hoop dat hij er op zijn mooie website een keer aandacht aan besteed, al weet ik niet of het helemaal in zijn straatje past. Anyway’s ik ben er lyrisch over.

Meer informatie over de wijn kun je vinden op de website van Rimon en kopen kun je het onderandere bij Udi’s Goodies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *