Sambal Goreng Telor

Afgelopen 2e paasdag hadden we verjaardag van ons kleine neefje. De boef werd 2 jaar. Bij schoonzus en zwagert een huis vol gillende koters in de leeftijd van 1 t/m 11 o.i.d. Wat je dan die horde mormels geeft is niet zo moeilijk, pannenkoeken en poffertjes. Daar kom je meestal niet zo 1,2,3 mee weg bij de ouders van de meute.

Sambal Goreng Telor


Aangezien de moeder van dienst het al bijzonder druk had met het in het gareel houden van dat stelletje grut, (en niet zoveel heeft met koken.. 😉 ) had ze vaders en zus (mevrouw proeven dus ) gevraagd of ze iets wilde maken wat lekker was bij nasi. Dat hoef je maar 1 keer te roepen en de pannetjes komen al vanzelf uit de keukenkastjes rammelen hier in huis. Mevrouw proeven ging Sambal Goreng Telor maken. Dat recept kan ze eigenlijk wel dromen,dus dat ging goed komen.
Natuurlijk wel een beetje ingehouden met de pepers, want niet iedereen is gewend aan heet (nou ja heet) eten.

Schoonpapa had 2 gerechten voor zijn rekening genomen. Gado Gado en Rendang.
Ik zelf was ingehuurd dit keer om tijdens het warm maken ter plekke in de pannen te roeren en ook de satesaus te fabriceren. Daar heb ik trouwens nu nog een emmer van, want ik ben slecht n kleine porties.
Maar goed, alles netje en warm op tafel gekregen en er werd op aangevallen alsof er al dagen niet gegeten was. Alles ging zo goed als op en zal geen namen noemen, maar er waren erbij die 6 x hebben opgeschept.
Waren er toch ook nog mensen die de Sambal Goren Telor te scherp vonden. Dat krijg als je denkt dat de plaatselijk Chinees hetzelfde is als een Indonesisch gerecht.

Hieronder het recept van Sambal Goreng Telor voor 4 personen. De recepten van de Gado Gado en de Rendang komen misschien nog, want die zijn van mijn schoonvader.

Selamat makan !!

Ingredienten:
5 hard gekookte eieren
1 ui
4 tenen knoflook
1 spaanse peper
1 el sambal oelek
5 kemirienoten
1 scheut laos
1 tl trassi
4 cm sereh
1/2 tl suiker
1 el asemwater
1 dl santen
zout
olie

Bereiding:
De uien, knoflook en kemirienoten fijnmaken in bijvoorbeeld een keukenmachine of vijzel.
De kruiden, behalve de peper aanbakken in de olie. Voeg dan het asemwater toe, kook het even op en meng vervolgens de santen erdoor.
Daarna voeg je de gesneden peper toe en kook het geheel goed door. Laat het papje doorkoken to het dik is.
Giet het papje voor het opdienen over de gepelde eieren heen.

Dit recept komt uit het Indonesisch Kookboek van A tot Z.

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *