Exotische Capucijners schotel

Ingredienten:
mix voor capucijners
1 grote pot of blik capucijners
200 g spekblokjes
1 ui
1 handappel
½l blik perzikschijfjes
klontje boter
piccalilly
cayennepeper

Bereidingswijze:
Laat de capucijners uitlekken.

Meng de mix met 2 dl lauw water.

Snijd het grootste deel van de perzikschijfjes in blokjes. Bewaar er enkele voor de garnering.

Schil de appel en snijd deze in stukjes.

Snipper de ui.

Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het spek en de ui snel bruin.

Voeg de mix toe en smoor alles (afgedekt) in ca. 5 minuten gaar.

Schep de capucijners, perzikblokjes en stukjes appel erdoor en laat alles op een laag vuur warm worden.

Schep regelmatig om en breng op smaak met piccalilly en cayenne.

Bereidingstijd: 45
Voor: 3 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *