Gestoomde Chinese Baars

Ingredienten:
Voor de zeebaars:
350 gr Zeebaars, 5 cm Gember in dunne reepjes, 4 bosuitjes in reepjes, halve ontpitte paprika in reepjes, 1 theel sesam olie, 2 theel soyasaus (geen ketjap), 15 ml chinese rijstwijn.

Voor de rijst:
150 gr thaise rijst, 2 losgekopte eieren, 15 ml plantaardige olie, halve ontpitte paprika in reepjes, 4 bosuitjes in reepjes, 2 teentjes knoflook fijn gesneden, 1 theel fijn gesneden gember, druppel sesam olie, 1 theel soyasaus, 1 theel suiker, 25 gr verse fijn gesneden koriander, peper en zout.

Bereidingswijze:
Kook de rijst 10 minuten in ruim water met een beetje zout.
Doe een stuk aluminium folie in een stoommandje en plaats deze in een pan met net kokend water.
Plaats een hitte bestendige schaal op het mandje.
Verdeel de gember,paprika en de bosui over de schaal.
Mix de rijstwijn, soyasaus en de sesam olie en sprenkel deze over de groente op de schaal.

Ontvel de vis en leg deze op de groente, doe er een beetje peper en zout op en dek de schaal af en laat ongeveer 5 a 6 minuten stomen.

Giet de gekookte rijst af.
erhit de plantaardige olie in een wok en bak de paprika en de bosui 1 a 2 minuten.
Voeg de gember, soyasaus, knoflook en suiker toe.
Giet de het ei erin en roer rustig om te zorgen dat het kleine gare stukjes worden.
Meng de koriander met dewarme rijst todat deze ook warm is.
Serveer de vis met de rijst ernaast op het bord.

Bereidingstijd: 20
Voor: 2 personen.
Bereiding: Stomen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *