Frikadel Poeroet

Ingredienten:
1 ui
500 gram mager rundergehakt
4 eieren nr. 3
2 theelepels ketoembar
2 theelepels knoflookpoeder
3 djeroek poeroetblaadjes (liefst vers)
1 dl kokosmelk (uit blik)
zout en peper

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Doe het gehakt in een magnetron/oven-bestendige schaal. Voeg de ui, de eieren, de kokosmelk, wat peper en zout, de ketoembar en het knoflookpoeder toe. Meng alles goed door elkaar. Was de djeroek poeroetblaadjes en druk ze met de achterkant van een houten lepel onder het gehakt. Strijk de bovenkant glad. Plaats de schaal in de magnetron en laat de frikadel in circa 10 minuten op 600 Watt gaar worden. Laat de frikadel even nagaren en serveer met rijst en atjar ketimoen.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *