Saté kojoe manis tjina

Ingredienten:
500 gr varkensvlees
1 ui
7 teentjes knoflook
2 dl santen van 1/8 blok
1 gemalen zoethoutstokje
Satéstokjes
Kruiden:

1 el ketoembar
1/2 el djintan
1 tl peper
1 tl zout
1 tl nootmuskaat

Bereidingswijze:
Pers de knoflook en snijd de ui fijn
Vermeng de knoflook en ui met de kruiden en het zoethout
Wrijf het in blokjes gesneden vlees in met 3/4 van dit mengsel
Prik het vlees aan de satéstokjes en rooster het
Besprenkel het met de saus van santen en de rest van het kruidenmengsel

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: BBQ
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.