Saté ajam speciaal

Ingredienten:
600 gr kipfilet
8 el pindakaas
1 witte ui
2 tl sambal trassie
3 el ketjap
2 djeroek poeroetblaadjes
Citroensap

Bereidingswijze:
Snijd het kippevlees in niet te kleine dobbelstenen
Rijg die aan satéstokjes en rooster ze op de gril of barbecue half gaar
Maak intussen de ui schoon en snipper hem fijn
Wrijf de ui sambal en pindakaas tot een brij
Bak deze brij samen met de djeroek peroetbladeren even op en laat hem een paar minuten zachtjes doorbakken
Giet er dan wat ketjap en het citroensap door
Haal de saté’s van de grill of barbecue en dompel ze in de saus
Laat ze weer een paar minuten roosteren en dompel ze dan opnieuw in de saus
Blijf dit herhalen tot de saté’s gaar zijn

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: BBQ
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *