Gepofte knoflook

Gepofte Knoflook

Knoflook is als eerst natuurlijk super gezond, maar veel mensen vinden de geur van knoflook minder prettig. Je kan natuurlijk ook gepofte knoflook eten. Heeft meerdere voordelen.

Als eerste de stankoverlast voor je omgeving is beduidend minder. De knoflook is na het poffen niet scherp meer, maar heerlijk zoet en nootachtig. Als laatste is het zo zacht geworden dat je het gemakkelijkop een stuk brood of toast kan smeren.
Kortom.. gezond en heerlijk.

Gepofte knoflook

Gepofte knoflook

Ingredienten:

  • 1 Knoflook
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • Peper

Zout, en een paar eetlepels Olijflie

Bereidingswijze:
Snijd het topje van een knoflookbol zodat de tenen zichtbaar worden. Zet de bol op een stuk aluminiumfolie. Strooi er wat zout, peper, tijm en rozemarijn over.

Schenk voorzichtig ruim olijfolie in de bol. Vouw de aluminiumfolie dicht zodat de knoflook niet meer zichtbaar is en leg de bol één tot anderhalf uur in het midden van een voorverwarmde oven op 160 °C. Na het poffen is de knoflook zo zacht als boter.Met een mesje of een lepeltje kunnen de teentjes uitgelepeld worden. je kan het ook op een toastje smeren.

Tip* Kijk ook het filmpje van howcast hieronder

Bereidingstijd: 140
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Overig
Type: Snack
Seizoen: n.v.t.

Opmerkingen

  • Gigua Methe

    Kun je dit ook doen met verse knoflook? Ik lees op verschillende sites dat je verse knoflook beter niet kan gebruiken voor warme gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *