Giros

Ingredienten:
700 gr. Varkensvlees
2 tl. Oregano
1,5 tl. Tijm
0,5 tl Komijn
1 tl. Rozemarijn
2,5 tl. Paprikapoeder
3 mp Knoflook ( poeder )
3 mp Laurierblad ( poeder )
2 mp Cayennepeper
10 gr. zout
Pita broodjes (zie basis gerechten)

Bereidingswijze:
Maak het varkensvlees droog met keukenpapier en snij het in dunne reepjes. Meng alle kruiden goed door elkaar, en bestrooi er het vlees mee. Zorg dat de kruiden goed over het vlees zijn verdeeld. Verwarm in een wok of braadpan wat olijfolie en bak het vlees in twee keer mooi van kleur. ( Als men het in een keer zou bakken dan wordt de temperatuur van de olijfolie te laag. ) Doe het vlees zolang in een vergiet. Bestrijk de pita broodjes met olijf olie en doe er wat zout en paprika poeder op en bak deze in een oven , gril plaat of tosti ijzer. Bak het vlees verder af tot het knapperig is.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.