Dolmadakia

Ingredienten:
250 grm. wijnbladeren
1 ui fijngesneden
250 grm. rijst
250 grm. olie
dille fijngesneden
munt fijngesneden
citroensap

Bereidingswijze:
Blancheer de wijnbladeren, spoel ze af en laat ze uitlekken. Bak de uien in de helft van de olie, voeg 250 cl.water of bouillon, rijst, dille en munt en laat ze koken 10 minuten. Op elke blad leg je een lepel van de rijst mengsel en rol je ze op. Leg ze dicht op elkaar in een pan, dek ze met paar borden, voeg water of bouillon, citroensap en de rest van de olie toe. Kook ze ongeveer 45 minuten op laag vuur tot het water opgenomen is.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Type: Rijst
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.