Tagliatelle met Paddestoelen

Ingredienten:
500 gram gemengde paddestoelen
1 ui
2 teentjes knoflook
50 gram boter
½ theelepel gedroogde tijm
1 glas droge witte wijn
1 theelepel bouillonpoeder
1/8 liter kookroom
peper
300 gram tagliatelle

Bereidingswijze:
Snijd de schoongeborstelde paddestoelen in blokjes, snipper de ui en knoflook.
Verhit de boter en laat de ui glazig fruiten.
Laat de knofllok en de tijm kort meebakken.
Voeg de paddestoelen toe en laat het bakken tot ze beginnen te kleuren.
Blus af met de wijn en roer er de bouillonpoeder door.
Roer er de kookroom door en breng op smaak met wat peper.
Laat het een paar minuten zachtjes pruttelen.
Kook intussen de pasta beetgaar, afgieten en laten uitlekken.
Doe de pasta in een voorverwarmde schaal en schep er de paddestoelensaus over.
Bij het serveren, garneren met de kaas.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Pasta
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.