pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes uit de Indonesische keuken. Smullen

Ingredienten:
500 gr gemengd gehakt
4 a 5 el paneermeel
1/4 l sterke bouillon
1 los geklopt ei
1 tl paprikapoeder
1 tl djahé poeder
3 el bloem
2 tl aardappelmeel
zout
nootmuskaat
(Heeft u geen paprikapoeder, dan kunt u ook een beetje sambal gebruiken)

Bereidingswijze:
Vermeng het gehakt met ei, paprikapoeder, zout, djahé en 4 el bouillon.
Maak er balletjes van ter grootte van een walnoot, rol ze door wat
bloem en bak ze in wat hete olie bruin.
Giet er dan 2 kopjes water bij en laat +/- 10 minuten op klein vuur
sudderen.
Haal de balletjes er dan uit en bind het overgebleven vocht met het
aardappelmeel (van tevoren aanmengen met wat bouillon).
Giet wat saus over de balletjes en strooi er wat fijngesneden selderij
over.

Bereidingstijd: 40
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Type: Vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *