mulligatawny soep

Indiase mulligatawny soep

Ben je net als ons gek op soep, maar raak je ook wel eens uitgekeken op de geijkte kandidaten zoals de kippen, erwten of tomaten soep.

Dan is India’s meest bekende soep een uitkomst. Deze heerlijke Indiase mulligatawny soep is ook nog eens zeer eenvoudig en staat met 40 minuten op tafel.
mulligatawny-bouillon-erbij
Heerlijk met een naan of een chapati, maar ook met een gewoon Nederlands knapperig wit broodje.

Ingrediënten:

  • 1 el plantaardige olie
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 frisse groene appel (geschild, zonder klokhuis in blokjes)
  • 1 teen knoflook fijn gesnipperd
  • 2 el citroensap
  • 1 el curry poeder
  • 1 tl bruine suiker
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/4 tl gemalen koriander
  • 2 el bloem
  • 2 lt kippenbouillon
  • 500 gr kip in blokjes van 1 cm (kipfilet of dij zonder bot)
  • 75 gr rijst
  • gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Olie in een grote pan verhitten en op matig vuur de uien , appel en knoflook bakken.
Goed blijven roeren tot de uien na ongeveer 5 minuten zacht zijn. Citroensap , currypoeder, suiker, komijn en koriander toevoegen.
Dit laat je ongeveer 10 minuten op laag vuur mee fruiten. Goed blijven roeren.
Ondertussen leng je in een bakje de bloem aan met een beetje bouillon, en roer dit todat het een glad papje is.

Dan mag dit bloem papje door het curry mengsel in de pan. Nu kan de kip, de rijste ne de rest van de bouillon erbij. Breng alles al roerend aan de kook.
Zet dan het vuur lager en doe de deksel op de pan en laat het geheel in ongeveer 20 minuten rustig gaar koken. Wel op letten dat het niet te hard gaat koken.
Op smaak brengen met zwarte peper.


Bereidingstijd: 45 minuten
Bereiding: Koken
Type: Hoofdgerecht
Land: India

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Indiase mulligatawny soep
Gepubliceerd op
Totale tijd
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *