Of je worst lust……..

Worst, wat is dat nou precies ????? Tsja uiteindelijk is het gehakt wat je lekker maakt en vervolgens in de darm van een beest frummelt. Maar hoe dan………… Door de aanschaf van de Kenwood machine met bijbehorend accessoire pakket zijn we wel in het bezit van een gehaktmolen en vultuitje dus het begin is er. Meneer Proeven had al eens van Paul van Wildvleesch.nl gehoord en ook al eens gekeken naar zijn workshop maar dan moest je met zijn vieren zijn.
worshop-worst-paul
Nou dachten we wel dat we de vader van Mevrouw Proeven wel zo gek kregen maar nog iemand werd moeilijk (ook omdat de workshop wel wat kost). Maar goed, kennelijk waren er meer mensen die dat gedacht hebben want Paul geeft nu workshops waar je alleen of met zijn tweeën heen kan.

Dus op een druilerige donderdagavond naar Rotterdam gereden. Het worsthoofdkwartier is gevestigd in een boot met de klinkende naam “Gewoon Boot”. Spannend, want zijn er nog anderen en zo ja wie dan. Blijkt, mensen variërend van hartstikke jong (en meegesleept door papa) tot (wat) ouder en van alles ertussenin.
worshop-worst-15

Na een prima bakkie en de basisuitleg aan de slag. Receptje gepakt en beginnen maar. Oei, moet dat vlees zo vet…….kinnebak-spek, wat is dat ???? Ja het moet zo vet, want onze eerste pogingen om gehakt te draaien waren ook mega droog door gebrek aan vet. Hierna wordt het niet heel spannend hoor, reepjes maken, door de handmolen draaien, fiks wat zout en kruiden erdoor, goed mengen vanwege het vrijkomen van de eiwitten en in de (superdeluxe) vulbus. Nee Meneer Proeven, je krijgt geen vulbus, kan je nog zo lief kijken.
Darm over het tuutje doen (dan zijn de grappen niet van de lucht want het ziet er uit als…….najah laat maar, je kan wel wat verzinnen) en de een draaien om het gehakt in het tuutje te krijgen en de ander losjes de darm begeleiden.
Uiteindelijk lukt het alle teams om een een sliert te produceren, hierna de boel een beetje verdelen, eventueel een gaatje prikken op de plekken waar je echt veel lucht hebt en dan een paar slagen draaien zodat je afzonderlijke worstjes krijgt.

Wijntje opentrekken, koekenpan aan en proeven maar………..niet bepaald heel mager maar lekker !!!!!!!! Meteen verpest, want grootgruttersworst, nou nee doe maar niet meer.

Uiteindelijk met een pak worst naar huis, zodat je de resultaten van alle teams kunt proeven. Dus als je net zo’n freak bent als wij zijn en wel zin hebt een een ontzettend leuke avond, hou de site van Paul in de gaten en schrijf je in.

De gallery/ slideshow hieronder is van lagere kwaliteit. Wil je de onversneden kwaliteit en alle foto’s dan kan je die via dropbox bekijken en eventueel downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *