Italian cheesecake

Italiaanse Cheesecake

Mooi recept voor kwarktaart deze Italiaanse Cheesecake

Ingredienten:

  • 250 gr bloem
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 150 gr boter
  • zout
  • vulling:
  • 100 gr pijnboompitten
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 125 gr suiker
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 2 el custardpoeder
  • 2 el Ricard (pastis)
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 450 gr magere kwark
  • poedersuiker

Bereidingswijze:
Kneed een deeg van de deeg ingrediënten, voeg iets koud water toe als deeg te droog is. Laat 30 min rusten in de koelkast. Rooster de pijnboompinten in een koekenpan en hak grof. Klop de eierdooiers met de suiker, vanillesuiker, custardpoeder en pastis, citroensap en rasp romig, Spatel de kwark erdoor, klop de eiwitten stijf, spatel de eiwitten en pijnboompitten door het kwarkmengsel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit en bedek de wand en bodem van de springvorm hiermee. Bak de taart 1 uur en 15 min. Dek de taart na 30 min af met aluminiumfolie. Laat de taart afkoelen en serveer met poedersuiker en het kleine fruit.

Bereidingstijd: 30
Voor: 12 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Type: Gebak
Seizoen: Zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *