koffie

Koffie, koffieboon, koffiemachine zo simpel is het niet

Lekkere koffie, wat is nu eigenlijk lekkere koffie. Wie bepaalt of koffie lekker is. Als je de reclames van de diverse merken moet geloven maken ze allemaal de lekkerste. Volgens mij kan je dat alleen zelf bepalen.

 

koffie

Koffie

Ik drink al flink wat jaren koffie en heb voorkeur voor de wat sterkere soorten  neem dan meestal ook een espresso als ik ergens koffie bestel. Dan zou je zeggen dat  ik dan al jaren een goede koffiemachine in huis heb. Nee dus, die heb ik eigenlijk pas een paar maanden. Gekker nog, dat is eigenlijk de schuld van mijn vader doordat ie overleed vorig jaar. Ik hoor je denken, dit verhaal neemt een bizarre wending.
Ik zal het uit de doeken doen.

Het begint eigenlijk bij mijn moeder, die kan gewoon geen koffie zetten (sorry Ma 😉 ). Het maakt niet uit met wat voor apparaat, het is gewoon niet lekker. Als ik dan bij mijn ouders op bezoek ging hoopte ik dat mijn vader de koffie zou zetten, dan kreeg je tenminste een goed bakkie en dat met hetzelfde apparaat. Vreemd…
Afgelopen Oktober overleed mijn vader aan de gevolgen van Altzheimer*. Gelukkig voor de man hoor, begrijp me niet verkeerd.
Tijdens de dagen na het overlijden heb ik een paar dagen bij mijn moeder gebivakeerd, en dus minder lekkere koffie. Dat moet ik regelen dacht ik, en ik heb nog een 2e splinternieuw Senseo apparaat staan (1 extra gehad bij de terughaal/reparatie actie van Philips een jaar of wat geleden). Zo bedacht zo gedaan, mijn moeder een Senseo en ik in ieder geval een fatsoenlijk bakkie.

Op het moment dat ik die Senseo weg gegeven had begon de Senseo die ik thuis had kuren te vertonen, tot het moment dat ik eerst 3 rondjes om de kerk moest rennen, 2 schietgebedjes en een voettocht naar Mekka en terug moest maken om het apparaat te overtuigen dat ik toch echt graag een bakkie wilde. Dat ging zo niet langer, had geen schoenen meer over van al dat wandelen naar Mekka.
Volgend probleem, wat gaan we kopen. Weer een Senseo of nu dan toch eindelijk een boontjes machine. Maarja welke ga je dan aanschaffen. Dan bieden al die fora en vergelijkings sites uitkomst (en ook weer niet). Er bleven er 2 over, een Jura en een van Miele. Het grootste nadeel aan de Jura is dat ie om de zoveel tijd terug moet naar zijn baas ergens in Europa en dan heb je geen koffie machine voor een aantal weken. Dat zagen we niet zitten.

Miele CM5100

Miele CM5100

We hebben de Miele CM5100 gekocht en zijn daar nog steeds erg tevreden over. Nu komen we uiteindelijk bij het probleem waar ik mee begon, welke koffie boontjes geven de lekkerste koffie. We hebben maar besloten zoveel mogelijk merken een boontjes te proberen en houden een spreadsheet bij met wie welke koffie lekker vind en waarom, en waar het te krijgen is.
We staan open voor ideeen.

*Als je meer over Altzheimer wilt lezen raad ik je het blog van Menno aka @baklap2 die hier veel herkenbare verhalen over schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *