Lamszadel met kruiden

Ingredienten:
1 lamszadel – 1 dl room – bieslook – peterselie – kervel – 30 gram sjalot – 1/4 teentje knoflook – 25 gram bloem – 25 gram boter – 1 bouquet garni

Bereidingswijze:
Snij de filets van het been. Hak de botten klein, zet ze met het bouquet garni en een liter water op en trek er een bouillon van. Kook deze in tot een kwart liter. Maak van de boter en de bloem een blonde roux en voeg de bouillon toe. Hak de schoongemaakte sjalot fijn evenals de knoflook en fruit beide in wat boter totdat ze glazig zijn. Hak ook de kruiden fijn. Het moet samen twee eetlepels zijn. Voeg de room bij de saus en laat deze wat indikken. Voeg alle kruiden bij de saus en laat ze even trekken. Bestrooi de filets met peper en zout en braad ze in ongeveer tien minuten bruin, zodat ze van binnen rosé zijn. Snij de filets in escalopes, geef op elk bord wat saus en een paar escalopes en serveer er gemengde verse groenten bij en gratin dauphinois.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Type: Vlees
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *