Kalfs Ragout

Ingredienten:
• 250 g Kalfspoulet
• 1 kleine ui (fijngesneden)
• 30 g boter
• 30 g bloem
• 100 g grotchampignons (in vieren gesneden)
• 40 centiliter room
• 1 eidooier
• 1 theelepel peterselie (fijngehakt)
• 1 theelepel bieslook (fijngesneden)
• worcestershiresaus
• snufje zout
• snufje peper
• fijngesneden wortel
• prei
• selderij
• peterselie

Bereidingswijze:
1. Zet de Kalfspoulet op met ruim koud water en breng het aan de kook. Schuim het af en voeg de bouquet garni toe. Houd het tegen de kook aan gedurende 60 à 90 minuten.
2. Neem de Kalfspoulet uit de pan en zeef de bouillon.
3. Fruit het uitje in de boter. Voeg de bloem toe en blijf goed roeren. Laat dit even garen op laag vuur.
4. Voeg de afgekoelde bouillon toe en los de roux (boter + bloem) op en breng het daarna aan de kook tot een dikke saus wordt verkregen.
5. Voeg de Kalfspoulet, champignons, peterselie en bieslook toe. Laat dit even doorkoken.
6. Breng op smaak met zout, peper en worcestershiresaus.
7. Meng de room en de eidooier en voeg het roommengsel aan de ragout toe, het geheel mag nu niet meer koken.

Bereidingstijd: 70
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.