Gestoofd varkensvlees in rode wijn

Ingredienten:
1 grote ui
1 grote rode paprika
2 grote vastkokende aardappels
500 g hamlappen
150 g stukje chorizo
1½ dl Portugese droge rode wijn
3 eetlepels olijfolie
zout, peper

Bereidingswijze:
Ui pellen en in ringen snijden.

Paprika schoonmaken, wassen en in lange repen snijden.

Aardappels schillen, wassen en in plakjes van ca. 3 mm snijden.

Vlees in plakjes snijden.

Chorizo in blokjes snijden.

In braadpan olie verhitten en chorizo ca. 2 minuten zachtjes bakken.

Vlees toevoegen en in ca. 3 minuten al omscheppend bruin bakken.

Ui en paprika ca. 2 minuten meebakken.

Aardappelplakjes, wijn en 1 dl water toevoegen.

Aan de kook brengen en het geheel afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar stoven.

Eventueel vlees opnieuw zachtjes verwarmen.

Op smaak brengen met zout en peper.

Serveren met bruin stokbrood.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *