Minestronesoep op zijn Milanees

Ingredienten:
Olijfolie – 4 Grote Uien – 4 Teentjes Knoflook – 6/10 Trostomaten – Verse blaadjes Oregano – 1 Witte Kool – 2 preien – 1 bos selderij – 1 Courgette – 1 Aubergine – Spercieboontjes – Doperwten – Paprika – Witte Bonen – Tijm – Rozemarijn – Peper – Wortel – Zeezout – Verse Basilicum – Geraspte Parmakaas

Bereidingswijze:
Neem een hele grote pan. Fruit in olijfolie (een goedkope) vier grote gesnipperde uien en vier uitgeperste teentjes knoflook. Als deze lichtbruin zijn zes tot tien in blokjes gesneden trostomaten erbij doen. Doe het vuur laag. Dan een stuk of zeven VERSE blaadjes oregano meegaren. Ik gebruik hier hoofdletters omdat er nog steeds barbaren zijn die gedroogde kruiden uit een potje gebruiken.

Goed, dan nu 3 ltr water in de pan gieten. 1 witte kool ragfijn snijden (denk aan de bittere kern; weggooien). Een bos selderijstengels en twee preien in ringetjes snijden. Een courgette en een aubergine in kleine blokjes snijden. Gebroken sperzieboontjes, doperwten, gewelde witte bonen en in reepjes gesneden rode en groene paprika en alle andere groenten die je nog tegen komt in de pan gooien. De blaadjes van de selderiestengels, takje tijm en enkele naaldjes rozemarijn met peperkorrels, wortelschijfjes en flink wat zeezout in de pan en in een uur alles gaar laten worden. Niks zeven, gewoon opscheppen en met VERSE basilicum en geraspte parma-kaas bestrooien.

Bereidingstijd: 120
Voor: 10 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Soep
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *