White foam Soup

Ingredienten:
50 g boter, 30 g bloem, 1 l melk, 1 teentje knoflook, 1 grote ui in ringen, 2 stengels bleekselderij (grof gehakt), 1 stukje foelie of 1 snufje gemalen foelie, 2 eieren, 50 g geraspte kaas, zout en peper
Voor de garnering:
2-3 sneetjes witbrood, 50 g boter, 1 el fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:
Laat de boter smelten in een grote pan, voeg de bloem toe en laat het mengsel even pruttelen. Giet met kleine scheutjes de melk bij, terwijl je goed blijft roeren met een garde tot er een gladde lichtgebonden soep ontstaat. Kneus de knoflook en voeg deze dan toe. Daarna de ui (gesnipperd), bleekselderij en foelie toevoegen. Leg een deksel op de pan en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
Klop intussen de eierdooiers los in een kommetje en sla de eiwitten tot sneeuw in een tweede kom.
Verwijder de korstjes en snijd het witbrood in dobbelstenen. Bak deze in 50 g boter rondom goudbruin en krokant. Doe ze in een schaaltje en houd ze warm.
Vermeng de eierdooiers met een paar lepels hete soep, giet het mengsel bij de rest van de soep (die nu niet meer mag koken) en voeg al roerende de geraspte kaas toe. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep er vlak voor het opdienen de helft van de stijfgeslagen eiwitten door. Doe de rest van de eiwitten in een soepterrine, giet de hete soep erop en bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Engels
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *