Jachtwafels

Ingredienten:
1 kg. bloem
6 eieren (alles)
25. gr. gist, snuifje zout
7 Lepels witte kristalsuiker (soeplepels)
2 pakjes vanillesuiker
250 gr. boter
1 doos rozijnen (1/2 witte en 1/2 donker)

Bereidingswijze:
Gist oplossen in een beetje lauwe melk.
Bloem in een kom doen en een kuiltje maken in ’t midden.
Suiker + zout boven op de bloem strooien.
In ’t kuiltje, eieren,boter en de gist verwerken,
daarna alles zeer goed kneden.
De rozijnen toevoegen en terug kneden,
de deeg 1 uur laten opkomen op een warme plaats.
Terug even kneden en in partjes verdelen om te bakken.
Opdienen met warme chocomelk.

Bereidingstijd: 60
Voor: 10 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Gebak
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *