Pasqualina

Ingredienten:
* 3 vleestomaten * 1 kleine courgette * 1 sjalotje * 1 stengel bleekselderij * 100 gr magor (gorgonzola-roomkaas) * 300 gr tagiatelle * 4 eetl. doperwtjes (vers of uit de diepvries) * 2 teentjes knoflook * 1 eetl. fijngehakte salieblaadjes * 1 eetl. fijngehakte peterselie * 125 ml olijfolie * zout en peper * 10 basilicumblaadjes

Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Ontvel de tomaten en hak ze in stukjes. Snijd de courgette in kleine blokjes van een halve centimeter. Snipper bet gepelde sjalotje. Haal de draden van de stengel bleekselderij. Snijd de stengel in dunne reepjes. Snijd de magor in dobbelsteentjes.

Bereiding:
Kook de tagliatelle in gezouten water beetgaar. Verwarm intussen de tomaat, courgette, doperwten, bleekselderij, knoflook uit de knijper met de salie en peterselie op een laag vuur in de olijfolie. De groenten mogen niet koken. Laat de tagliatelle uitlekken. Verdeel de pasta over de borden en schep de warme groenten er bovenop. Verdeel ook de magorblokjes over de borden en garneer met basilicumblaadjes. Strooi er ten slotte wat versgemalen peper over.

Bereidingstijd: 25
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Pasta
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *