Antroewa

Ingredienten:
8 antroewa’s, 100 gr. gerookte makreel, 2 teentjes knoflook, ½ uitje, 2 eetl. gekrulde ketjap, 1 tomaat, mesp. trassi, 4 eetl. olie, 2 eetl. suiker, 1 groot kippen bouillon-tablet.

Bereidingswijze:
De antroewa’s wassen en aan de bovenkant waar de steel zit ongeveer 1 cm. uithollen. De antroewa’s in smalle repen snijden. Olie heet maken, hierin de stukken makreel bakken, de fijngemaakte knoflook, trassi, tomaat, ui en de antroewaschijfjes erbij doen. ½ glas water toevoegen, de ketjap, de suiker en het bouillontablet. De antroewa ongeveer 15 min. stoven.

Bereidingstijd: 45
Voor: 3 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *