Pittige aubergine uit Goa
Pittige aubergine uit Goa
Een zeer snel en makkelijk groente gerecht uit de Indiaase keuken (Goa).
Zeer lekker bij gerechten die wat pittig zijn.
Ingredienten :
6 el grammeel (besan)
1 el rijstemeel
zout naar smaak
1/2 tot 1 tl chilipoeder of cayennepeper
4 tl gemalen komijn
4 tl gemalen koriander
1,5 tl gedroogd mangopoeder
plantaardige olie voor het bakken
2 middelgrote aubergines in plakjes van 5 mm dik
eventueel 15 verse kerrieblaadjes voor de garnering
Bereidingwijze :
Verwarm de oven voor op 160 Gr
Roer alle droge ingredienten door elkaar en klop langzaam circa 175 milliliter water door en voor een dun beslag.
Proef het beslag, het moet pittig en zout zijn want een aubergine absorbeert veel smaak.
Verhit in een grote pan een laagje olie van 2,5 millimeter. Doop de plakjes een voor een in het beslag en bak ze in de hete olie.
Niet te vol doen anders koelt de olie teveel af en zuigt de aubergine de olie op. Bak ze aan elke kant 2 a 3 minuten. Laat ze op keukenpapier
uitlekken en houd ze warm op een plaat in de voorverwarmde oven tot je alles gebakken hebt.
Voor het server bak je ook nog even de kerrie blaadjes en strooi ze met een beetje zout over de aubergine
Aantal personen : 6
Tijd : 30 minuten
Pingback: Varkenslapjes Vindaloo Proeven en Ruiken