varken-vindaloo-klaar

Varkenslapjes Vindaloo

Varkenslapjes Vindaloo uit Goa
Vindaloo is hoogstwaarschijnlijk ontstaan door de Portugezen. Die waren zo gek op hun varkensvlees dat
ze hun varkensvlees in vaten met gember,knoflook en heel veel witte wijnazijn opsloegen om mee te kunnen nemen op
hun lange zee reizen. Een Vindaloo moet pittig en zuur zijn.

varken-vindaloo-klaar

Naast dit gerecht heb ik als groente de pittige  Aubergines uit Goa gemaakt. Een heerlijke combinatie van pittig en zoet.
Eet smakelijk

Ingredienten :
2 tl komijnzaad
2 tl korianderzaad
5 zwarte peperkorrels
2 groene kardemonpeulen
2 kruidnagels
pijpkaneel 2.5 cm
15 gr verse gember, gepeld en grof gesneden
7 grote tenen knoflook
2 a 4 verse rode chilipepers (ligt aan wat je zelf scherp genoeg vind)
3 el wittewijn azijn
400 gr varkenslapjes met iets vet (mag in blokjes maar hoeft niet)
zout naar smaak
1 kleine ui gesnipperd
1 1/2 tl mosterdzaad
handje cashewnoten

Bereidingswijze :
Maal met een blender of molen de specerijen to een fijn poeder. Pureer met de blender of staafmixer de gember,knoflook,chilipepers en azijn tot een grove pasta.
Doe het vlees in een kom (niet metaal gebruiken) samen met de pasta, specerijenpoeder en zout en wrijf het vlees lekker in.
Laat dit afgedekt enkele uren in de koelkast marineren. Voor dat je het gebruikt moet je het wel even op kamertemperatuur laten komen.

Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui goudbruin. Doe het vlees met marindae erbij en bak op middelhoog vuur het vlees bruin in 6 a 7 minuten.
Temper het vuur en doe de deksel op de pan. Laat in ongeveer 40 minuten het vlees gaar sudderen. Probeer het niet te vochtig te maken, maar als het te droog word mag je er gerust wat water bij doen.
De saus aan het eind moet middeldik zijn.

Verhit in een steelpannetje de rest van de olie en bak het mosterdzaad tot het begint te springen. Doe dan de cashewnoten erbij en bak deze ook tot ze lekker goudbruin zijn.
Schenk deze mix over de Vindaloo.

Je kunt bij deze warme vindaloo tarwetortilla’s of naan serveren. Een lekker sla met zure room is ook een optie.

Aantal personen : 4
Tijd : 1 uur (buiten marineertijd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *