Avocadosoep met geroosterde amandel

Ingredienten:
½ citroen, 2 avocado’s, 2 el room, 2 el plantaardige margarine, 3 el bloem, ¾ l water, 1 bouillontablet (groente), 1½ dl witte wijn, zout en vers gemalen peper, 2 el geschaafde amandelen

Bereidingswijze:
Verhit een droge koekenpan en rooster hierin het amandelschaafsel. Schep het schaafsel tijdens het roosteren regelmatig om – om verbranden te voorkomen.
Pers de halve citroen uit.
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees eruit.
Pureer het vruchtvlees samen met 1 eetlepel citroensap in een hakmolen of wrijf het door een zeef. Meng er de room door.

Los het bouillontablet op in ± ¾ liter kokend water.
Smelt de margarine in de pan en roer er van het vuur af de bloem door. Schenk er al roerend de bouillon en de wijn bij. Blijf roeren tot er een gladde massa is ontstaan. Breng het langzaam aan de kook en voeg de avocadopuree toe.

Maak de soep op smaak met zout en vers gemalen peper en laat ± 2 minuten zachtjes doorkoken.
Garneer de soep met het geroosterde amandelschaafsel.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Mexicaans
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.