Pompoencake
Ingrediënten:
- 250 gram pompoenvruchtvlees zonder schil en geraspt
- 150 gram suiker
- 150 gram bloem
- 100 gram gemalen walnoten
- 50 gram honing
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- poedersuiker
Bereidingswijze:
Roer de eieren met de suiker goed door elkaar.
Voeg alle andere ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
Doe de cakemix in een cakevorm en bak de cake 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 graden Celcius.
Controleer aan het einde van de baktijd of de cake gaar is door er met een vork in te prikken. Als er geen beslag meer aan de vork kleeft zodra u deze weer uit de cake haalt, is de cake gaar.
Laat de cake anders nog wat langer in de oven, en controleer later nogmaals.
Bereidingstijd: 60 Minuten
Bereiding: Bakken (oven)
Keuken: Nederlands
Type: Gebak
Seizoen: Herfst
Samenvatting
Receptnaam
Pompoencake
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Geef een reactie