Boerenkoollasagne

Ingredienten:
Zout
Peper
2 Uien
Pond Boerenkool
Boter
2 Blikjes Tomatenpuree
Boullionblokje
Geraspte Kaas
150 Ml Melk
Lasagnebladeren
Bechamelsaus

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op ca. 210 graden.
Ui snipperen en fruiten in de boter, kool toevoegen en al scheppend op hoog
vuur laten slinken. De tomatenpuree erdoor roeren en het geheeel aanlengen
met heet water en het bouillontablet toevoegen. Eventueel op smaak brengen
met peper en zout.
Bechamelsaus maken en deze door de boerenkoolprut roeren.

Ovenvaste schaal invetten, en vullen met om en om een laagje prut en een
laagje lasagneblaadjes. Eindigen met een laagje prut. Geraspte kaas erover,
klontjes boter erop en hup de oven in voor zo’n 30 min.

Bereidingstijd: 50
Voor: 2 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.