Salade van couscous met krokante groenten

Ingredienten:
2 kleine komkommers
4 takjes selderij
1 eetlepel gehakte peterselie
1 kleine witte kool
1 citroen
1 teentje knoflook
2 eetlepels crème fraiche
3 eetlepels olijfolie
zout en peper
250 gram couscous

Bereidingswijze:
Couscous volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking in kokend water laten zwellen, losmaken met een vork en laten afkoelen.
Eén komkommer schillen en in blokjes snijden.
Van een witte kool neem je 4 mooie niet te grote bladen, was ze en laat goed uitlekken.
Selderij wassen, de steeltjes klein snijden en de blaadjes apart houden.
Meng de afgekoelde couscous met de komkommerblokjes, de gesneden selderij, peterselie, sap van een halve citroen, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper en plaats in de koelkast voor minstens een half uur.
De overgebleven komkommer wassen en in plakjes snijden.
Crème fraiche losroeren met 2 eetlepels olijfolie, sap van een halve citroen en geperst knoflookteentje.
Verdeel de couscoussalade over de koolbladen, werk af met de selderijblaadjes en schik de komkommerplakjes er rond.
Serveer de saus apart.

Bereidingstijd: 50
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Overig
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.