Pissaladière

Ingredienten:
1 dl olijfolie
0,5 ui
2 eetlepel verse basilicumblaadjes
0,5 eetlepel gedroogde tijm
0,5 eetlepel gedroogde rozemarijn
1 teentje knoflook
6 ansjovisfilets
150 gram zwarte ontpitte olijven
8 snee bruin casinobrood
2 tomaten
60 gram geraspte parmezaan

Bereidingswijze:
Ui, kruiden, knoflook, ansjovisfilets, olijven in de keukenmachine fijnhakken.
Olijfolie toevoegen en alles in de machine goed homogeniseren (zie keukentermen).
Oven voorverwarmen op 200 graden.
De plakjes brood dik beleggen met de bekomen pasta.
Tomaten wassen en in plakjes snijden.
De plakjes tomaat op het brood schikken en bestrooien met de geraspte parmezaan.
Plaats in de oven gedurende 15 minuten.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.