Tomatensorbet

Ingredienten:
1 kg trostomaten (goed rijp)
1 sjalot
1 teentje knoflook
1/2 citroen
1,5 theelepel selderijzout
peper
Enkele blaadjes basilicum

Bereidingswijze:
Een pan met water tot aan het kookpunt brengen.
Ondertussen van de tomaten de kroontjes verwijderen en aan de andere zijde kruisgewijs inkerven.
Een kom met koud water klaar zetten.
De tomaten per twee enkele tellen in het hete water doen en dan direct afkoelen in koud water.
De tomaten pellen en de zaadlijsten verwijderen.
Sjalot en kn0oflook pellen en samen met de tomaten in de keukenmachine tot een fijne puree malen.
De tomatenpuree door een zeef doen en aanlengen met 75 ml water en citroensap.
Op smaak brengen met selderijzout en peper.
In ijsmachine laten draaien tot min of meer vaste consistentie en verder in de diepvries laten rijpen tot het met de ijslepel kan geschept worden. Men kan de vloeibare samenstelling ook meteen in een bakje in de diepvries plaatsen en dan regelmatig omscheppen, dit geeft een wat groffere structuur.
Schep in kleine coupes en werk af met wat gehakte basilicum.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *