Sojakroketten met uiensaus

Ingredienten:
100 g plantaardige braadmix met soja – circa 1/8 liter water volgens de gebruiksaanwijzing op het pak – 1 eetlepel gehakte peterselie – 1 eetlepel gehakte prei – 1 theelepel kerrie – 3 eetlepels Parmezaanse kaas – 1 ei – 1 eetlepel melk – 3 eetlepels paneermeel of gezeefd volkoren-beschuit – frituurvet of olie
saus zie: recept uiensaus

Bereidingswijze:
Doe de braadmix in een kom en voeg er zoveel warm of koud water aan toe (voor 100 gram) als op het pak staat vermeld. Laat de mix zolang weken als de gebruiksaanwijzing aangeeft. Voeg dan de peterselie, de prei, de kerrie en de kaas toe. U kunt eventueel aan de mix ook nog wat kruiden en specerijen toevoegen. Klop in een diep bord met een vork het ei los met de melk en strooi op een ander bord het paneermeel. Verhit olie of vet tot matig warm (circa 160 °C). Verdeel de mix in vier porties en vorm op het aanrecht met de hand of met twee lepels vier kroketten, met afgeplatte zijkanten. Haal de rolletjes zorgvuldig door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Schud het overtollige eraf. Bak de kroketten in circa 6 minuten donkerbruin en gaar. Maak de uiensaus volgens het recept tijdens het weken van de braadmix. Dien de saus apart op in een voorverwarmde sauskom.
Tip: U kunt van dit recept ook bitterballen maken door er kleine balletjes van te draaien en deze vervolgens te paneren en te bakken.

Bereidingstijd: 45
Voor: 10 personen.
Bereiding: Frituren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Snack
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *