Spinazie quiche met aardappel

Ingredienten:
4-6 flinke aardappelen
500 gr verse spinazie
creme fraiche 250 ml
bladerdeeg voor hartige taart
blaadjes basilicum
4 – 5 eieren
geraspte kaas

Bereidingswijze:
Kook vooraf de aardappelen totdat ze net niet gaar zijn. Snij de aardappelen als ze wat afgekoeld zijn in snippers of blokjes. Verwarm de oven voor op 180 graden.
De spinazie enkele minuten laten koken. Spinazie goed uit laten lekken. Restvocht in een vergiet uitdrukken. Vet een bakvorm in met olie of boter en bedek deze met bladerdeeg voor hartige taart, zorg daarbij dat er een dichte bodem van bladerdeeg ontstaat.
Klop de eieren los. Voeg de creme fraiche, de basilicumblaadjes en spinazie toe en meng het geheel goed. Eventueel nog zout en peper toevoegen. Voeg aardappelblokjes toe en giet het geheel in de bakvorm.
Vouw eventueel uitstekend bladerdeeg over het mengsel. Bestrooi de quiche met geraspte kaas. Plaats de (spring)bakvorm voor minstens 30 min in de oven.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Aard_Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.