Marengoschotel

Ingredienten:
600 gram varkenspoulet
250 gram ontbijtspek (in dikke plakken)
1 runderbouillon blok
4 sjalotjes
1 rode en 1 groene paprika
2 grote vleestomaten
1 bakje champignons (= 250 gram)
1 glas madeira (= 20 cl)
bindmiddel (bijv. maïzena)

Bereidingswijze:
Braad het poulet in een braadpan roerbakkend bruin. Smelt het bouillonblokje in heet water en voeg dit aan het poulet toe, zodat het net onder het nat staat.
Laat dit geheel nog 20 minuten doorsmoren op een laag pitje. Snijdt het spek in reepjes en bak dit kort aan in een tweede braadpan.
Voeg hieraan de gesnipperde sjalotjes toe. Snijdt de paprika’s in reepjes en voeg deze ook toe. Snijdt de champignons in vieren en voeg deze ook toe.
Het geheel 5 minuten laten smoren en dan aan het poulet toevoegen. De twee tomaten pureren en ook toevoegen. Dit geheel nog ongeveer 25 minuten laten smoren met het deksel op de pan. Daarna met een schuimspaan alles uit de pan scheppen, maar het vocht erin laten.
Voeg hieraan een glas madeira toe. Draai het vuur hoog en laat de alcohol verdampen.
Voeg een bindmiddel toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Schep vervolgens alles weer in de pan en laat het nog 10 minuten trekken.
Serveren met rijst of pasta.

Bereidingstijd: 70
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *