javaanse tempeh kerrie

Tempeh kerrie

Dit recept, althans dat dachten we, hebben we ook gegeten bij warung adindah in Hilversum. Maar al tijdens het bereiden bleek dit toch niet het recept te zijn. Maar evengoed is het wel erg lekker.
Mochten we het juiste recept vinden dan zal ik het zeker gaan maken en hier bloggen.

We hebben dit gerecht samen met de Babi Ketjap en witte rijst gegeten.
En om het af te maken hebben de we vers gemaakte Peteh sambal die we meekregen bij warung Adindah hierbij gebruikt.
Kleine rijstafel


Ingrediënten:
2 blokken tempeh
4 tl Javaanse kerriepoeder
1 ui
4 teentjes knoflook
4 groene pepers
1 dl kokosmelk
2 dl bouillion
0,3 dl olie
2 kruidnagels
2 mespunten peper
1 mespunt zout

Javaanse Tempeh kerrie

Bereidingswijze:

Snijd de tempeh in blokjes en de ui, knoflook en pepers in fijne reepjes.
Fruit de ui en knoflook aan in de olie en voeg de kerrie hieraan toe.
Laat dit even doorbakken.
Giet de bouillion met de kokosmelk hierbij, alsmede de kruidnagels en de groene peperreepjes.
Breng het verder op smaak met peper en zout.
Laat het geheel 1 tot 1 1/2 uur stoven tot de tempeh gaar is en de kerriesuas ingedikt is.

Dit is een variant van een gerecht op indonesiepagina.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *