
Boerenkooltaart
Boerenkooltaart, een lekker snel zaterdagavond recept. Deze maken wij het hele jaar door. Je kan boerenkool namelijk heel makkelijk invriezen.
Dus aan het eind van het boerenkool seizoen kopen we altijd een voorraadje in en vriezen dit in porties in.
Zo heb je ook de rest van het jaar boerenkool, en dit recept kan je ook gerust eten als het geen stampotten weer is.
Ingrediënten:
3 eetlepels boter
1 grote ui, grofgesnipperd
1/2 zak panklare boerenkool (a 300 g)
1 theelepel gedroogde tijm
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
1 runderrookworst, in plakjes
4 eieren
100 ml kookroom
Materialen:
quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 °C. In grote pan boter verhitten en ui 2 min. zachtjes fruiten.
Boerenkool en tijm erdoor scheppen en kool al omscheppend laten slinken. Op smaak brengen met zout en peper.
Ingevette taartvorm bekleden met plakjes bladerdeeg en randen goed op elkaar drukken.
Overtollig deeg langs rand van taartvorm wegsnijden.
Boerenkoolmengsel over taartbodem verdelen en plakjes rookworst erop leggen. In kom eieren loskloppen met kookroom, zout en peper.
Eiermengsel over boerenkool schenken. In midden van oven boerenkoolquiche in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken.
Boerenkooltaart
Bron: Albert Heijn






Geef een reactie