Thaise Beef

Ingredienten:
100 gram okra’s
12 baby maïskolfjes
3 bosuitjes
400 gram biefstuk
szechuanpeper
zout
2 eetlepels arachideolie
0,5 eetlepel sesamolie
2 teentjes knoflook
peper
100 gram aspergetips
oestersaus
1 bosje Thaise basilicum

Bereidingswijze:
Snijd de onderkant van de okra’s en snijd ze schuin doormidden.
Blancheer de babymaïs ca. 2 minuten.
Snijd de bosuitjes in schuine stukken.
Snijd de biefstuk in plakjes en kruid ze met szechuanpeper en zout.
Verhit de arachideolie in de wok en schroei het vlees snel dicht. Haal het vlees uit de wok.
Verhit de sesamolie in de wok en fruit de knoflook ca. 1 minuut. Voeg de groenten toe en roerbak ze 3 à 5 minuten. Doe de biefreepjes bij de groenten, breng alles op smaak met zout, peper en oestersaus.
Schep de helft van de basilicum door het gerecht. Verdeel het over vier kommetjes en bestrooi de biefreepjes met de rest van de basilicum.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Wokken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *